zondag 14 mei 2017

Travel besties


De beautycase inpakken.... elk jaar weer een terugkerend ritueel en ik vergeet liever een paar schoenen of een kledingstuk dan één van mijn favoriete beauty essentials. Omdat ik nogal veel mee wil nemen (ik grijp niet graag mis) zijn reisverpakkingen wel een noodzaak want anders zou ik een aparte koffer nodig hebben voor al mijn toiletartikelen en dat is zelfs mij een beetje te dol. 

Ik ben dus altijd heel erg blij met travelsize of handbag size producten en als die niet verkrijgbaar zijn dan vul ik zelf speciale reisverpakkingen met de producten waar ik niet zonder kan.


Dermalogica en Hannah zijn twee van mijn favoriete merken op het gebied van huidverzorging, al kan ik beter zeggen huidverbetering. Deze no nonsense merken hebben doeltreffende producten die misschien niet heel erg veel glamour uitstralen maar wel geweldig goed zijn voor je huid en dat is waar het uiteindelijk om draait. Heel fijn is dat beide merken een paar producten aanbieden in klein formaat. Zo zijn vier van de Hannah verzorgingsproducten verkrijgbaar in de zogenaamde Handbag size en Dermalogica heeft niet alleen losse travelsizes in het assortiment maar ook een paar fijne setjes met daarin een paar fijne travelsizes. 

Mijn favorieten van Hannah zijn de Juvi Protect, een fijne zonverzorging die qua werkstoffen niet onderdoet voor de gemiddelde dagcrème, deze moisturizer is voorzien van een sterk UV filter en bevat vitamine C en E en Aloë Vera. Een heel fijn product dat rijk is van textuur maar toch prettig aanbrengt en geen witte waas op de huid achterlaat. De 24-hour Skin Balancing is wel zo'n beetje het paradepaardje van Hannah huidverzorging, deze allround moisturizer beschermt, hydrateert en zorgt voor een comfortabel aanvoelende huid. 

De Dermalogica Ultracalming cleanser gaat altijd mee op reis, helemaal als de reis naar een zonnige bestemming gaat want deze kalmerende reiniger is extra fijn op een huidje dat wat trekkerig aanvoelt na een dagje zon. Om mijn gezicht gedurende de dag op te frissen of tijdens de lange reis even te verkwikken volstaat een paar keer sprayen met de Multi-active toner. Dit complex van vitaminen voor de huid gebruik ik natuurlijk ook na het reinigen maar hij is ook erg fijn om tussendoor even te gebruiken. 


Als je favoriete merk geen miniformaat verkoopt wat dan? Dan ga je gewoon zelf aan de slag met speciale potjes en flacons. Gebruik wel flacons die van materiaal zijn dat geschikt is voor cosmeticaproducten. De meeste drogisterijen en parfumeriezaken hebben wel een setje in het schap staan maar ik vond deze van Douglas wel erg leuk. 

De gekleurde dopjes zijn niet alleen erg vrolijk om te zien, door de kleur van de dop onthoud ik meteen welk product erin zit. Deze flacons hebben een inhoud van 60ml en een handig klikdopje dus geen gepruts met dopjes eraf draaien onder de (wellicht krappe?) douche op plaats van bestemming. 


Qua huidverzorging wil ik voor elk mogelijk scenario iets bij de hand hebben maar ik wil ook op geurgebied wat te kiezen hebben dus heb ik een flinke verzameling navulbare sprays. Ik was eerst helemaal weg van de Travalo en Reload maar die hebben toch ook een nadeel. De Travalo is als je hem eenmaal met een bepaalde geur gevuld hebt niet echt met een andere geur te vullen omdat je hem niet kan schoonmaken en de Reload kan losraken in de tas en zo leeglopen.

Het beste blijft toch de klassieke navulbare glazen sprayflacon in een huls, deze twee hieronder komen van de Douglas, die heeft een fijn assortiment aan navulbare sprays. De flacons hieronder zijn gevuld met Dolce & Gabbana Light blue en Thierry Mugler's Alien eau Extraordinaire, wat mij betreft twee absolute zomertoppers. Ik heb nog twee lege verstuivers liggen dus ik moet even kiezen welke geuren daarin gaan, ik overweeg Bronze Goddess van Estée Lauder en SunPOP Arty Pink van Jil Sander. 

 

Hahhah shop je via de Hannah website en via de erkende huidcoaches, Dermalogica bij de concept stores, Dermalogica schoonheidsspecialist en via de website. De lege flesjes en verstuivers heb ik omline geshopt bij parfumerie Douglas.