woensdag 15 maart 2017

Youngblood Illuminate palette

Youngblood Illuminate palette

Ik ben nog niet helemaal klaar met experimenteren maar ik ben wel zo blij met dit product dat ik je toch alvast een klein voorproefje wil geven. Het Illuminate palette van Youngblood cosmetics bestaat uit 6 mooie highlighters in crèmetextuur. Door deze textuur zijn de tinten met glinsterende finish makkelijk te blenden waardoor ze niet alleen solo erg mooi zijn maar ook als 'topping' over andere producten. Breng ze aan waar het licht op je gezicht weerkaatst voor een stralende look.

De 6 tinten in het palette zorgen ervoor dat je hier eindeloos me kan spelen, ze zijn enorm gepigmenteerd waardoor een kleine hoeveelheid volstaat en je volgens mij ook eindeloos lang met het palette doet.

Youngblood illuminate palette Review

Heel erg fijn is dat het palette navulbaar is, het bevat alleen geen spiegel of ruimte voor een penseel wat je bij veel palettes wel ziet maar ik persoonlijk vind dat geen punt omdat ik de spiegels en penselen van compacts en palettes eigenlijk toch nooit gebruik.

Hieronder zie je de swatches van de 6 tinten, de eerste foto is genomen in direct zonlicht, de tweede binnen in de schaduw en zelfs dan kan je duidelijk zien hoe mooi ze het weinige licht weerkaatsen.
De bovenste drie tinten zijn pink (mooi roze), pearl (parelwit) en natural (een beige/nudetint).
De onderste drie zijn bronze (mooie bronzen tint heel gaaf in combinatie met een bronzer), glow (warm koper) en peach (prachtige warme perzikkleurige tint, mijn persoonlijke favoriet).

Youngblood illuminate palette swatches: top 3:pink, pearl, natural
bottom 3: bronze, gold & peach

Met deze tinten kan je echt zoveel kanten op, gebruik ze solo als highlighter of gebruik ze om een matte lipstick te voorzien van een glinsterend accent. Op de Youngblood website vind je suggesties van de Youngblood make-up artists, ik heb ze getest en hieronder vind je er twee aangevuld met mijn eigen bevindingen.

Breng de parelwitte highlighter met het blushpenseel aan op je jukbeenderen voor een extra glow, of kies voor natural pink of peach. Ik match de highlighter met mijn blush voor een subtiel maar verrassend mooi resultaat.

Breng de natural of pearl met een concealerbrush aan onder de wenkbrauwboog. Ik breng ook een klein stipje aan langs de binnenste ooghoek.


Ik ben enorm onder de indruk van de kwaliteit van dit Youngblood palette en ben heel nieuwsgierig naar de andere producten van dit minerale make-up merk. Minerale make-up heeft het voordeel dat het je huid niet afsluit maar eerder verzorgt zodat je huidconditie niet hoeft te lijden onder je make-up gebruik. Vooral als je een huid hebt die je liever zou verstoppen onder dikke lagen make-up is minerale make-up een aanrader, het loont de moeite om het eens te gaan proberen. Huppel even binnen bij een verkooppunt en laat je adviseren. 

Ik heb al een aardige Youngblood wishlist, op nummer één staan de foundations, ik ben al jaren trouw Jane Iredale Purepressed base aanhanger maar ik ben geïntrigeerd door Youngblood. De minerale foundations van Youngblood zijn er in verschillende texturen zoals losse poeder, compact poeder, crèmefoundation en vloeibare foundation. 

Andere mooie items zijn onder andere het eye illuminating duo pencil, het brow artiste palette, de prachtige bronzers, de crushed mineral blush ( en dan vooral de tinten sherbet of coral reef), het blush penseel, de lipstick in secret intimatte en coral beach en de ultimate corrector.

Binnenkort meer over dit mooie palette.Voor meer informatie over de producten en verkooppunten check je de Youngblood website.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)