donderdag 23 februari 2017

Favorieten 2016: Parfums

Floral, sunny & gourmand loves

Mijn favoriete geuren kan je het best opdelen in de categorieën zachte bloemengeuren, zonnige zomergeuren en de gourmands. De zachte en delicate bloemengeuren zijn niet overheersend en toch charmant en vrouwelijk, de zomerse geuren zorgen voor een zonnig humeur en een bijpassende happy mood, zelfs op winterse dagen en de goudmands draag ik graag als het iets steviger mag zijn qua geur.


Qua zacht en bloemig was vooral Ever Bloom van Shiseido een grote favoriet, de geur is sprankelend en fris maar ook lichtzoet en vrouwelijk door de gardenia, oranjebloesem en Jasmijn. Chloé Love Story was meteen liefde op het eerste gezicht. Oranjebloesem speelt overduidelijk de hoofdrol in deze geur waardoor Love Story zowel iets verleidelijks als iets onschuldigs heeft.

Fresia, jasmijn en muskus komen vooral naar voren in Amazing Grace, het zachte elegante parfum van Philosophy. Ook de bijpassende badlijn in XL formaat flacons zijn heel erg fijn. De bodylotion is niet alleen lekker geparfumeerd maar heeft ook een verstevigende werking, dubbel plezier dus.

Qua zomergeuren is Light Blue van Dolce & Gabbana al jaren een favoriet en elk jaar kijk ik uit naar hun Limited edition zomergeur waarmee Domenico Dolce en Stefano Gabbano de fans meenemen naar hun favoriete Italiaanse vakantiebestemmingen. Vorig jaar was dat Capri en dat resulteerde in een heerlijke frisse citrusvariant van de iconische Light Blue geuren.

Ik kan nu al niet wachten op de Limited edition van dit jaar. Thierry Mugler's Alien is een zwoele melange van amber, jasmijn en hout en aan de eau de toilette is sappige mandarijn toegevoegd voor een zonnige en frissere touch.


Soms zijn dingen zo vanzelfsprekend dat je er niet echt meer bij nadenkt, de geur van Lancaster suncare doet mij automatisch denken aan vakantie en sinds vorig jaar is die geur ook als eau de toilette verkrijgbaar. Muskus, ylang-ylang en jasmijn zijn enkele van de geurnoten die ervoor zorgen dat dit parfum ruikt zoals de geur van zonnestralen op je huid.

Als ik zin heb in een geur die wat zoeter en zwoeler is dan grijp ik naar een gourmand, deze geuren hebben smakelijke 'eetbare' ingrediënten. Dé übergourmand is Angel van Thierry Mugler met onder andere chocolade, caramel, honing en cocos maar die draag ik dan weer een tijdje en dan weer niet, het is een complexe relatie.

Geuren waar ik een langdurige liefdesrelatie mee heb zijn Lolita Lempicka's Le Premier parfum met onder andere zoethout, steranijs, praliné, vanille en kersen. Een dromerige sprookjesachtige geur en weer heel anders dan het meer fashionable La Petite Robe Noire dat ook zoethout bevat maar daarnaast geurnoten van amandel en macarons.

Nilang van Lalique is binnen het gourmand genre een vrij unieke geur, Nilang heeft iets 'acqua'-achtigs over zich waardoor deze gourmand ook op warme zomerdagen goed te dragen is. Misschien komt het door de combinatie van sappig fruit waaronder meloen, zwarte bessen en perzik en de zoetheid van praliné en vanille.

Ik ben benieuwd wat 2017 op parfumgebied gaat brengen, 2016 was een bijzonder geurig jaar....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)