maandag 5 september 2016

SPF30 for sensitive skin

SPF30 for sensitive skin

Zo het wordt de komende dagen nog erg mooi weer dus voor mij een ideaal moment om nog eventjes te prediken waarom een hoge SPF zo belangrijk is. 

Je huid beschermen tegen de zon is eigenlijk niet iets wat je alleen doet als je naar het strand gaat, maar elke keer dat je je huid blootstelt aan de zon is een beschermend product met SPF een goed idee. Door je huid te beschermen voorkom je niet alleen verbranden maar ook schade op lange termijn. Dus ook op minder zonnige dagen bescherm je je huid met een fijn product als je bijvoorbeeld gaat fietsen, wandelen of een lekker terrasje pakt. 

Maar als je een gevoelige huid hebt kan het even zoeken zijn voor je een prettig product tegenkomt dat je huid zowel beschermt als kalmeert. Hoewel ik een aantal fijne producten in mijn toilettas heb zitten blijf ik toch altijd op zoek naar nog beter. Soms met resultaat maar inmiddels heb ik een aantal merken waaraan ik redelijk trouw blijf omdat ze doen wat ze beloven. 


Mijn favoriete skincare merk Dermalogica heeft diverse producten om je huid tegen de zon te beschermen waaronder de Super Sensitive Shield, een breedspectrum moisturizer met het Ultracalming complex voor de gevoelige huid. Haver en kalmerende plantenextracten verminderen de bestaande gevoeligheid van de huid en beschermen tegen mogelijke toekomstige irritatie en gevoeligheid. 

De luchtige moisturizer brengt fijn aan en legt een dunne barrière tussen je huid en de zon. Het Ultracalming gamma van Dermalogica is ideaal als je een hele gevoelige huid hebt, ik ben er ooit mee gestart toen mijn huid echt niets meer kon verdragen en inmiddels is mijn huid zo opgeknapt dat ik kon overstappen naar een "gewone" Dermalogica moisturizer. Op vakantie gebruik ik de SPF50 producten van Dermalogica maar nu in het September zonnetje doet deze SPF30 het heel goed op mijn zongebruinde snoet en décolleté.


Korres is een oude liefde die ik afgelopen zomer terug heb gevonden, de yoghurt aftersun is een topper tegen een huid die toch per ongeluk een beetje is aangebrand en de bescherming uit hetzelfde yoghurt gamma zijn net zo fijn. 

De beschermende spray voor het lichaam op basis van yoghurt is verkrijgbaar in een SPF20 en SPF30. Yoghurt is rijk aan eiwitten, mineralen en vitaminen en zorgt ervoor dat je huid beter in staat is om vocht in de opperhuid vast te houden. Daarnaast heeft het een kalmerende en verkoelende werking al tijdens het zonnebaden. Met de spray verstuif je de luchtige emulsie gemakkelijk over de huid en deze smeert ook lekker vlot uit waarna ze snel intrekt. De geur is heel fris en toch natuurlijk en doet denken aan een frozen yoghurt ijsje. Had ik al gezegd hoe fijn de yoghurt zonverzorging van Korres is? 


Lovea is een nieuwkomer in mijn strandtas, de SPF50 for kids gebruik ik naar volle tevredenheid voor mijn baby en voor volwassenen is er ook een variant met een SPF 15 en SPF30. 

Voor baby ging ik op zoek naar een zo zuiver mogelijk product om haar tere huidje te beschermen tegen de zon. Lovea Bio zonverzorging bevat uitsluitend natuurlijke minerale filters en zijn daarnaast vrij van parabenen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums. Deze gecertificeerde biologische zoncosmetica bevat Tahitiaanse monoï olie, aganolie, kokosolie en vitamine E. De minerale zonnefilters op basis van titaniumdioxide beschermen de huid optimaal tegen UVA en UVB straling. Een heel fijn product van een mooi merk, in mijn badkamer duiken stiekem steeds meer flesjes Lovea op.... 

Nu is een goed product niet een vrijbrief om de hele dag te bakken, zon verstandig en geniet met mate. Breng je product aan voor je de zon ingaat en, minstens zo belangrijk, gebruik royale hoeveelheden voor een optimale bescherming. Nu hopen op een mooie zonnige herfst! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)