vrijdag 12 augustus 2016

Nourishing beauty oils....Liquid gold

Vloeibaar goud voor huid en haar

Niets zo fijn voor een droge dorstige huid of broze beschadigde haren maar ook een gezonde huid en glanzende lokken houd je mooi door regelmatig een dosis olie aan te brengen. Zo zie ik zichtbaar verschil als ik dagelijks mijn nagelriemen insmeer met een druppeltje olie (goed voor sterke en sneller groeiende nagels door het inmasseren stimuleer je meteen de doorbloeding).

Ook mijn haren vinden een slokje olie erg fijn (vooral de punten), voor mijn gezicht is de oliereiniging van Babor het beste wat er te vinden is en mij droge scheenbenen schreeuwen af en toe om een flinke laag voedende olie zodat ik er niet meer uitzie als een slang die van huid wisselt...


Als je hier vaker langskomt dan is deze olie misschien al een bekende voor je maar mocht je nieuw zijn dan stel ik je graag voor aan de Hy-öl van Babor. De naam is niet sexy maar het product is waanzinnig. Als je last hebt van een droge huid dan is reinigen met deze olie een heel goed idee.

Als je huid trekkerig en droog aanvoelt na het reinigen dan kan je wel smeren met een hele volle crème maar veranderen van reiniging doet vaak al wonderen. Deze olie laat de barrière van je huid intact en verwijdert toch grondig vuil en make-up. Dit bijzondere reinigingsritueel ontdek je bij de Babor schoonheidssalon en is echt een bezoekje aan de salon waard.


 Melvita is een recente ontdekking, dit merk werd opgericht door een bioloog die ook imker is. De natuur en haar kwetsbaarheid vormen de kern van de biologische cosmetica van Melvita. In Frankrijk is Melvita een van de grootste merken op het gebied van Biologische cosmetica, de effectiviteit en het gebruiksgemak hebben ervoor gezorgd dat het merk erg populair is.

Melvita heeft een heel uitgebreid assortiment dat niet alleen uit uiterlijke verzorging bestaat maar zelfs uit tantpasta's. Het meest bijzondere aan het merk is misschien wel de grote hoeveelheid specifieke oliën. De Argan olie is geurloos (YESSSS eindelijk een Argan product zonder toegevoegde zware Oosterse geurtjes) en wordt razendsnel door de huid opgenomen (of heeft mijn huidje het gewoon heel hard nodig?). Wat een fijn en zuiver product dat smaakt naar meer, ik heb snel de wortelolie, abrikozenpitolie en rozenbottelolie op mijn beauty wishlist gezet. De mooie en praktische glazen pompflacon is een dikke plus, geen geklieder maar één pompje en smeren maar. Na het aanbrengen verdeel ik de restanten over mijn nagelriemen.

De Roger & Gallet Huile Sublime heeft een heerlijke houtachtige geur en is te gebruiken voor lichaam en haar. Deze voedende droge olie is samengesteld uit 8 oliën (olijf, graan, passiebloem, abrikozen, argan, rozen, macadamia en teunisbloem) voor een verzorgde huid met mooie glans.


Nog twee fijne oliën voor je lijf zijn de dry oils van Cinq Mondes en Bergasol. De dry oil van Cinq mondes voedt intensief maar trekt snel in en laat een hele zwoele Oosterse geur achter. Deze mix van argan, sesam_en olijfolie zorgt voor een heerlijk zachte huid en glanzende haren. Nu ben ik zelf niet echt fan van Oosterse geuren maar wel van het voedende effect. Misschien moet ik volgende keer eens de Cinq Mondes sublimerende olie die geïnspireerd is op schoonheidsrituelen uit Polynesië uitproberen. Die droge olie heeft nonivruchten en Monoï uit Tahiti als voedende bestanddelen.


Voor mij is dit merk een recente ontdekking. Cinq Mondes startte 15 jaar geleden als schoonheidssalon in Parijs en nu is er een hele uitgebreide verzorgingslijn verkrijgbaar op basis van beautyrituelen uit de hele wereld. Cinq Mondes neemt je onder andere mee mee naar Brazilië, Japan, Bali en het verre Oosten. Op mijn wishlist staan nog de voedende Nectar du Brésil, de Polynesische sublimerende olie, de reinigende bloemenpasta uit Bali en de Atlas douche en badolie (op basis van sinaasappelbloesem oh yes!).

De Bergasol droge olie heeft juist weer een frisse citrusachtige geur en een SPF10 maar ook deze trekt snel in en brengt fijn aan. Een fijne verzorging voor als je al flink bruin bent of s'avonds laat de zon nog ingaat (dan geeft de olie een mooie glans aan de huid en je bent toch lichtjes beschermt tegen UV straling). Als je nog niet zo bruin bent of snel reageert op de zon kan je beter een hogere factor gebruiken, Bergasol heeft een heel compleet gamma aan zonverzorging waaronder zelfs een aerosol (spray die een hele luchtige nevel verstuift)  met SPF50. Geen excuses meer om te verbranden dus.


Sinds ik voor mijn mini verzorgingsproducten ging shoppen ben ik een nog grotere fan geworden van Weleda. Wat is dat merk fijn zeg! De Calendula verzorgende olie bestaat enkel uit zuivere sesamolie en een vleugje calendula extract. Ik gebruik de olie voor verschillende toepassingen, toen mini berg had (enorm schilferende hoofdhuid) masseerde ik haar bolletje ermee in voor het badje zodat ik de schilfertjes daarna zachtjes met een hydrofiel washandje kon wegwrijven.

De olie verzacht droge plekjes, is handig om restjes luiercrème te verwijderen én is natuurlijk uitermate geschikt voor een fijne babymassage. Ik kan niet meer zonder deze heerlijke geurloze olie van Weleda.

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat ik wel zin heb in een geurtje en dan is de rozenolie van Dr. Hauschka my number 1 choice. Deze olie mag je ook gebruiken als je baby 3 maanden of ouder is en ook voor jezelf is dit een feestje. De rozengeur is zuiver en zacht en de textuur van de olie heel fijn. Als mini wat onrustig is dan gebruik ik deze olie voor een massage want de rozengeur werkt geruststellend en kalmerend. En dat is ook meteen fijn voor de mama (die deze olie al lang voor de baby gebruikte want hij is gewoon erg fijn, net als de douchecrème rozen trouwens).


Ook je haar wordt blij van een rijke olie, hoewel ik een hele lichte verzorging nodig heb voor mijn haar vind ik zo nu en dan een olie toch wel erg fijn. De Mythic oil van L'Oréal Professionnel is één van de meest bekende oliën voor het haar en onlangs is de verzorgingslijn volledig vernieuwd, je hebt nu de keuze uit verzorging voor dik haar of verzorging voor fijn tot normaal haar, uiteraard met het kenmerkende mystieke Oosterse parfum.

Het masker en de ontwarrende spray zijn voor fijn tot normaal haar, de Crème universelle is de uitzondering op de regel maar dit product is dan ook een multitasker deluxe. Dit product met amandelolie en argan olie kan je gebruiken als pre-shampoo (aanbrengen voor het wassen), conditioner (aanbrengen na het wassen en uitspoelen) of brushing crème (aanbrengen op handdoekdroog haar voor het föhnen). Handig want er staan al zoveel haarverzorgingsproducten in mijn badkamer...(herkenbaar?).

Nu gaat de laptop uit en ga ik mijn handen en nagelriemen even lekker vertroetelen met een olie, nu nog even kiezen....


BigGreenSmile

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)