zaterdag 9 augustus 2014

Cattier Paris toppers

Cattier Paris toppers
Biologische cosmetica kampt een beetje met een imagoprobleem en Cattier Paris wil daar verandering in brengen. Ik was zelf ook altijd bevooroordeeld en vond alle natuurcosmetica een beetje, tja... stoffig. Heel erg stom eigenlijk want je zou er bijna vanuitgaan dat alle producten die in een pot met gouden deksel worden verpakt automatisch beter zijn. Qua voeding geef ik ook de voorkeur aan puur en zuiver al moest ik ook qua voeding wennen aan bijvoorbeeld een iets minder glimmende bio appel omdat die niet voorzien is van een glanzende topcoat. Tijd om mezelf eens opnieuw te programmeren dus.

Wat is het voordeel van Biologische cosmetica? De verpakkingen zijn minder belastend voor het milieu (tja die verpakking is misschien wel minder mooi maar makkelijker te recyclen), er worden geen synthetische parfums en geur_en kleurstoffen aan de producten toegevoegd en ze zijn ook vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen. Cattier Paris maakt gebruik van de rijkdom van de aarde zonder de natuur schade toe te brengen.

Cattier Paris is een merk dat verkrijgbaar is bij reformwinkel en natuurcosmeticawinkels en een hele leuke lijn aan hoogwaardige verzorgingsproducten heeft ontwikkeld. Het basisingrediënt van Cattier Paris is zuiverende klei met voedende mineralen. Superfoods zijn momenteel hot en je zou de minerale klei die in de Cattier Paris producten gebruikt word kunnen omschrijven als superfood voor de huid.

Drie hele fijne producten uit het assortiment van Cattier Paris zijn de Reinigende mousse (150ml voor €9,99, Sheabutter (100 gr €9,99) en het roze klei masker met Aloë Vera (100ml €6,99).

Cattier Paris Roze klei masker
Als je een gevoelige huid hebt is het niet altijd fijn om een kleimasker te gebruiken, dit kleimasker van Cattier is speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid, aloë vera is een ontstekingsremmer heeft daarnaast een hydraterende en kalmerende werking. Biologische pepermuntolie verfrist en werkt antibacterieel terwijl biologische sheabutter herstelt en beschermt tegen uitdrogen. De hoofdrolspeelster in dit product, de zuiverende rode klei, zorgt voor een glanzend en gezond huidje door de flinke hoeveelheid vitaminen, mineralen en antioxidanten die aanwezig zijn in de klei.

Het masker moet je op een schone huid aanbrengen en vervolgens ongeveer 10 minuutjes laten zitten tot het helemaal is opgedroogd. Ik vraag me bij kleimaskers altijd af of vrouwen die platgespoten zijn met botox hetzelfde gevoel in hun gezicht hebben, je wilt wel bewegen maar eigenlijk kom je niet verder dan met je ogen heen en weer te gaan anders barst het masker.

Na 14 minuten (het is op het moment van aanbrengen 25,5 graden in huis en het is nog geen 10 uur s'morgens pfffff) is het masker opgedroogd en mag ik het afspoelen met lauwwarm water. Het verwijderen gaat vrij vlot ook al is het een kleimasker en dat is heel erg fijn. Sommige maskers zijn heel fijn maar een hele klus om af te spoelen, deze laat zich gemakkelijk verwijderen. Na het verwijderen depte ik mijn gezicht zachtjes droog en was verbaasd over het superzachte velletje dat tevoorschijn was gekomen, de rode vlekken waar ik anders last van heb leken ook minder en mijn huid had een mooie glow. Indrukwekkend!


Hoewel ik het liefst reinig met de Babor Hyl-öl reinig ik uit praktische overwegingen ook regelmatig mijn gezicht onder de douche. Voorwaarde is dan wel dat het met een product gebeurt dat mijn huid niet trekkerig laat aanvoelen maar wel lekker reinigt. Één druk op de pomp van de Cattier reinigende mousse en in je handpalm bevind zich een reinigend schuim dat onder andere biologisch rozenwater en korenbloemwater bevat. Deze zachte reiniger bevat geen zeep dus zorgt niet voor een trekkerig aanvoelende huid, ideaal! Tijdens het douchen breng ik het product aan op mijn gezicht, masseer het eventjes over de huid spoel af en het belangrijke beautyklusje is weer gedaan.

Cattier Paris Nuage Céleste reinigingsschuim
Droge broze nagels, eigenwijze nagelriemen, droge haarpunten, schrale huid, kloven in je voeten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Al deze beautydrama's zijn aan te pakken met de geneeskrachtige Shea butter. Deze pot pure Shea butter hoort eigenlijk in elke beautystash thuis, al is het alleen al omdat het een echte multitasker is. Sheabutter is rijk aan vitamine A, D, E en F en zorgt ervoor dat je huid intensief wordt gevoed waardoor de huid niet uitdroogt en beschermt wordt tegen invloeden van buitenaf.


Warm het product voor gebruik op in je handpalmen en verdeel het over de te behandelen zones. Een hele kleine hoeveelheid is voldoende voor een flink stuk huid want het product is ontzettend goed over de huid te verdelen. Hieronder zie je hoe het ietwat korrelige product (daarom moet je het dus goed in je handpalmen verwarmen voor je het aanbrengt) langzaam verandert in een olieachtige textuur die een mooie gezonde glans op je huid achterlaat. 

Cattier Paris Shea Butter 

Ik breng de shea butter voor het wandelen aan op mijn intens droge voeten waarna ik plastic zakjes en sokken aantrek voordat ik in mijn kaplaarzen stap. Ook heb ik een kleine hoeveelheid in een leeg klein sample potje gedaan zodat ik altijd en overal mijn nagelriemen even lekker kan vertroetelen met dit verzorgende product. Ook mijn droge scheenbenen en ellebogen knappen er zichtbaar van op. Ik hou er niet van om voor een ander te bepalen wat ze allemaal wel en niet moeten kopen maar deze pot is een goede investering omdat het zo multifunctioneel is.

Cattier Paris Shea Butter 
Mijn eerste kennismaking met Cattier was erg positief, ben jij al bekend met het merk of is het voor jou ook nog helemaal nieuw? Ik ben ook nog erg nieuwsgierig naar de verzorgende douchegels (vooral die met witte klei en munt en de douchegel met roze klei en palmarosa), tandpasta's met klei, het gele klei masker voor de droge huid, de pétale d'iris, een reinigingswater voor gevoelige ogen.

Voor verkooppunten, de webshop en meer info over de producten check je de Cattier Paris website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)